Specijalizovani kursevi – Andreja ONLINE

Home / Specijalizovani kursevi – Andreja ONLINE

Konverzacioni kursevi

Konverzacioni kursevi kao primarni cilj imaju funkcionalnu upotrebu jezika . Kroz konstantnu konverzaciju polaznici poboljšavaju sposobnost komunikacije, u početku kroz vođene dijaloge i situacije, a zatim kroz mini debate ili izlaganja. Ono što se u velikom broju slučajeva javlja kao primarna prepreka slobodnoj komunikaciji je nelagodnost kod javljanja grešaka. Budući da polaznici uglavnom poseduju pasivno znanje jezika, sposobni su da ga razumeju, ali je teško pronaći pravu reč, oni sami stvaraju barijeru u želji da ne naprave grešku. Obično je nivo gramatičkog znanja i vokabulara adekvatan, ali je upotreba jezika problem.

Cilj konverzacionih kurseva je upravo učenje kroz pokušaj i pogrešku, pritom se prethodno stečeno znanje aktivira kroz diskusiju na neku od zanimljivih tema, gde se greške zanemaruju u žaru diskusije, a uloga profesora je koordinacija, podstrek daljeg razgovora, kao i korigovanje ili pružanje adekvatnih instrukcija .

Konverzacioni kursevi predviđeni su za polaznike koji žele da dodatno usavrše svoju konverzaciju, ne žele da zapostave naučeno, koji su napravili određenu pauzu u učenju, ili jednostavno žele da usavrše svoju veštinu vođenja debate na određenu temu.

Intenzivni kursevi jezika

Intenzivni kursevi su namenjeni polaznicima kojima je od presudnog značaja brzina usavršavanja jezika. Adekvatnom brzinom i intenzitetom rada tri puta nedeljno po 90 min za samo dva meseca iskoristićete sve prednosti regularnog kursa a u znatno kraćem roku.

Naši iskusni predavači stvoriće prijatnu atmosferu i uz pomoć najsavremenijih metoda učiniti usvajanje jezika prijatnim iskustvom.

Časovi su dinamični, interaktivni i zanimljivi. Neprekidna konverzacija čini da polaznik nesvesno aktivira svoje latentno znanje jezika uz upotrebu audio i video materijala, fleš kartica, i kroz debatu.

Ovaj način rada sa velikom efikasnošću omogućava da vaše znanje za krako vreme bude dovoljno dobro za apliciranje za posao, master ili doktorske studije u inostranstvu kao i turističku ili useljeničku vizu.

Individualni kursevi

Individualni kursevi jezika se organizuju na osnovu potreba polaznika i prilagođavaju se njegovom rasporedu. Nastava se obavlja jedan-na-jedan sa profesorom.

Besplatnim polučasovnim testiranjem u pisanoj formi precizno se određuje nivo znanja polaznika. Nakon testiranja kreira se nastavni plan i program koji će biti prilagođen isključivo vama. Pažnja predavača usmerena je samo na Vas, teme su prilagođene Vašim interesovanjima, a i ritam održavanja nastave određujete Vi. Preporučeni tempo rada je dva do tri puta nedeljno po 60 min.

Pripremni kursevi za FCE, CAE i CPE ispite

Pripremni kursevi za polaganje FCE, CAE i CPE ispita omogućavaju vam da spremite i položite neki od ovih ispita i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

FCE (First Certificate in English) je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Posedovanje ovog sertifikata potvrđuje da kandidat poseduje dovoljno jezičkog znanja i razvijene sve četiri jezičke kompetencija tako da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja i može precizno da razume i daje informacije na ovom jeziku. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i određene studijske programe širom Evrope, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i svuda u svetu. FCE ispit otvara vrata za dalje obrazovanje i profesionalno usavršavanje, kao i vrata ka višim nivoima Cambridge ESOL ispita – CAE i CPE.

CAE (Certificate in Advanced English) je prvi od dva najviša nivoa Kembridžovih ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Ovaj sertifikat predstavlja dokaz da znanje engleskog jezika polaznika zadovoljava apsolutno sve standarde koji se očekuju od jednog profesionalaca u korporativnom i poslovnom okruženju ili od studenata u jednom akademskom okruženju, tj. na osnovnim i master univerzitetskim studijama. Samim tim, ovaj ispit namenjen je svim studentima koji žele da započnu ili nastave studije u inostranstvu, kao i poslovnim ljudima koji žele da imaju dokaz o izuzetno visokom stepenu vladanja jezičkim kompetencijama na engleskom jeziku, a kao podršku radnoj biografiji ili kao odgovor na zahtev sve većeg broja poslodavaca na tržištu koji od svojih zaposlenmih zahtevaju polaganje upravo CAE ispita. CAE sertifikat priznat je od strane gotovo svih univerziteta i koledža u svetu, kao i najvećih svetksih kompanija, ako što su: MICROSOFT, COCA-COLA, SONY, BOSCH, DHL, NOKIA, SIEMENS, ADIDAS itd.

CPE (Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. Namenjen je onima koji koriste engleski u profesionalne i akademske svrhe. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Gotovo svi poslodavci u svetu takođe priznaju ovaj sertifikat, obzirom da je reč o najvišem mogućem nivou poznavanja engleskog jezika.
TOEFL i IELTS su međunarodno priznati ispiti, validni dve godine nakon polaganja istih. Služe kao dokaz vladanja engleskim jezikom prilikom apliciranja za inostrane stipendije, brojne studijske programe, seminare ili konferencije, ali i prilikom konkurisanja za iseljeničku vizu.

IELTS (International English Language Testing System) ispit osmišljen je tako da omogući procenu jezičkih sposobnosti kandidata koji žele da studiraju ili rade u sredinama u kojima je engleski jezik jezik zvanične komunikacije. Test je zajednički projekat Cambridge ESOL, Britanskog saveta i IDP Education Australia: IELTS Australia, i jedini je test znanja engleskog jezika koji priznaju imigracione službe svih zemalja koje uslovljavaju useljenje potvrdom o znanju engleskog jezika. Dizajniran je u skladu sa najvišim međunarodnim standardima procene znanja engleskog jezika i testira sve četiri jezičke veštine: razumevanje odslušanog teksta (Listening), rezumevanje pročitanog teksta (Reading), pisano izražavanje (Writing), usmeno izražavanje (Speaking). Univerziteti i poslodavci širom Evrope, uključujući i Veliku Britaniju, Australiju, Novi Zeland, Kanadu i SAD, priznaju IELTS kao dokaz o stepenu poznavanja engleskog jezika. Test je prihvaćen i od strane različitih profesionalnih tela, imigracionih službi i drugih vladinih agencija. IELTS sertifikat validan je dve godine od trenutka njegovog izdavanja.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je američki ispit iz engleskog jezika kojim se proverava nivo znanja engleskog jezika onih govornika kojima engleski nije maternji jezik. Polaganje ovog ispita neophodan je preduslov za upis na većinu, kako američkih koledža i univerziteta, tako i evropskih, a takođe i mnogi inostrani programi za davanje stipendija podrazumevaju položen TOEFL ispit. Ovo je, dakle, ispit koji testira sposobnost kandidata da prati nastavu i učestvuje u svim aspektima studentskog života na engleskom jeziku. Fakulteti sami određuju minimalni neophodan broj bodova na TOEFL testu potreban za upis, a prosečan broj bodova koji se traži podrazumeva prilič no visok nivo znanja engleskog jezika i ujednačeno vladanje svim jezičkim veštinama. TOEFL sertifikat validan je dve godine od trenutka njegovog izdavanja.

Individualni kursevi poslovnog jezika – Business English

U poslovnom okruženju gotovo da se podrazumeva poznavanje i upotreba engleskog jezika. Upravo iz tog razloga sve više ljudi oseća potrebu da svoje znanje engleskog jezika profesionalno oblikuje u smeru obogaćivanja jezičkog sadržaja poslovnim izrazima i terminima neophodnim za komunikaciju u poslovnom svetu.

Pored proširenja vokabulara i poboljšanja na polju jezičkog izražavanja veoma je važno raditi i na komunikaciji polaznika u različitim situacijama i oblastima poslovnog sveta. Važno je znati kako komunicirati na engleskom jeziku na poslovnim sastancima, seminarima, poslovnim putovanjima, pismenim ili telefonskim putem.

Program Individualni kursevi poslovnog jezika – Business English podrazumeva individualne časove (1 na 1) poslovnog engleskog jezika neophodni su poslovnim ljudima aktivnim u sferi biznisa koji su u svom domenu eksperti, pa im je stoga vazno da i njihovo engleski jezik bude na profesionalnom nivou. Na osnovu konkretnih potreba polaznika pristupa se kreiranju individualnog kursa. To podrazumeva test opšteg nivoa znanja kao i konkretne potrebe polaznika u poslovnom okruženju. U dogovoru sa predavačem utvrđuje se okvirni raspored nastave koji je podložan promeni jer je naš primarni cilj da izađemo u susret zauzezim poslovnim ljudima koji žele da uče.

Ukoliko želite program usklađen sa vašim poslovnim obavezama, termine koji odgovaraju isključivo vama, ritam i broj časova prilagođen vama, individualni rad i ubrzani napredak u pisanju, komunikaciji, slušanju i razumevanju jezika, želite da svoje vreme kvalitetno provedete u ćaskanju na engleskom jeziku sa visoko obrazovanim osobama Individualni kursevi poslovnog jezika – Business English su pravi izbor za vas.

U zavisnosti od vaših potreba moguće je organizovati poslovni engleski za posebne namene u više različitih sfera interesovanja. English for Specific Purposes za ekonomiste, menadžere i bankare, poslovni engleski u turizmu, marketingu, medicini, građevini…

Konverzacioni kursevi

Konverzacioni kursevi kao primarni cilj imaju funkcionalnu upotrebu jezika . Kroz konstantnu konverzaciju polaznici poboljšavaju sposobnost komunikacije, u početku kroz vođene dijaloge i situacije, a zatim kroz mini debate ili izlaganja. Ono što se u velikom broju slučajeva javlja kao primarna prepreka slobodnoj komunikaciji je nelagodnost kod javljanja grešaka. Budući da polaznici uglavnom poseduju pasivno znanje jezika, sposobni su da ga razumeju, ali je teško pronaći pravu reč, oni sami stvaraju barijeru u želji da ne naprave grešku. Obično je nivo gramatičkog znanja i vokabulara adekvatan, ali je upotreba jezika problem.

Cilj konverzacionih kurseva je upravo učenje kroz pokušaj i pogrešku, pritom se prethodno stečeno znanje aktivira kroz diskusiju na neku od zanimljivih tema, gde se greške zanemaruju u žaru diskusije, a uloga profesora je koordinacija, podstrek daljeg razgovora, kao i korigovanje ili pružanje adekvatnih instrukcija .

Konverzacioni kursevi predviđeni su za polaznike koji žele da dodatno usavrše svoju konverzaciju, ne žele da zapostave naučeno, koji su napravili određenu pauzu u učenju, ili jednostavno žele da usavrše svoju veštinu vođenja debate na određenu temu.

Intenzivni kursevi jezika

Intenzivni kursevi su namenjeni polaznicima kojima je od presudnog značaja brzina usavršavanja jezika. Adekvatnom brzinom i intenzitetom rada tri puta nedeljno po 90 min za samo dva meseca iskoristićete sve prednosti regularnog kursa a u znatno kraćem roku.

Naši iskusni predavači stvoriće prijatnu atmosferu i uz pomoć najsavremenijih metoda učiniti usvajanje jezika prijatnim iskustvom.

Časovi su dinamični, interaktivni i zanimljivi. Neprekidna konverzacija čini da polaznik nesvesno aktivira svoje latentno znanje jezika uz upotrebu audio i video materijala, fleš kartica, i kroz debatu.

Ovaj način rada sa velikom efikasnošću omogućava da vaše znanje za krako vreme bude dovoljno dobro za apliciranje za posao, master ili doktorske studije u inostranstvu kao i turističku ili useljeničku vizu.

Individualni kursevi

Individualni kursevi jezika se organizuju na osnovu potreba polaznika i prilagođavaju se njegovom rasporedu. Nastava se obavlja jedan-na-jedan sa profesorom.

Besplatnim polučasovnim testiranjem u pisanoj formi precizno se određuje nivo znanja polaznika. Nakon testiranja kreira se nastavni plan i program koji će biti prilagođen isključivo vama. Pažnja predavača usmerena je samo na Vas, teme su prilagođene Vašim interesovanjima, a i ritam održavanja nastave određujete Vi. Preporučeni tempo rada je dva do tri puta nedeljno po 60 min.

Pripremni kursevi za FCE, CAE i CPE ispite

Pripremni kursevi za polaganje FCE, CAE i CPE ispita omogućavaju vam da spremite i položite neki od ovih ispita i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

FCE (First Certificate in English) je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Posedovanje ovog sertifikata potvrđuje da kandidat poseduje dovoljno jezičkog znanja i razvijene sve četiri jezičke kompetencija tako da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja i može precizno da razume i daje informacije na ovom jeziku. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i određene studijske programe širom Evrope, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i svuda u svetu. FCE ispit otvara vrata za dalje obrazovanje i profesionalno usavršavanje, kao i vrata ka višim nivoima Cambridge ESOL ispita – CAE i CPE.

CAE (Certificate in Advanced English) je prvi od dva najviša nivoa Kembridžovih ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Ovaj sertifikat predstavlja dokaz da znanje engleskog jezika polaznika zadovoljava apsolutno sve standarde koji se očekuju od jednog profesionalaca u korporativnom i poslovnom okruženju ili od studenata u jednom akademskom okruženju, tj. na osnovnim i master univerzitetskim studijama. Samim tim, ovaj ispit namenjen je svim studentima koji žele da započnu ili nastave studije u inostranstvu, kao i poslovnim ljudima koji žele da imaju dokaz o izuzetno visokom stepenu vladanja jezičkim kompetencijama na engleskom jeziku, a kao podršku radnoj biografiji ili kao odgovor na zahtev sve većeg broja poslodavaca na tržištu koji od svojih zaposlenmih zahtevaju polaganje upravo CAE ispita. CAE sertifikat priznat je od strane gotovo svih univerziteta i koledža u svetu, kao i najvećih svetksih kompanija, ako što su: MICROSOFT, COCA-COLA, SONY, BOSCH, DHL, NOKIA, SIEMENS, ADIDAS itd.

CPE (Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. Namenjen je onima koji koriste engleski u profesionalne i akademske svrhe. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Gotovo svi poslodavci u svetu takođe priznaju ovaj sertifikat, obzirom da je reč o najvišem mogućem nivou poznavanja engleskog jezika.
TOEFL i IELTS su međunarodno priznati ispiti, validni dve godine nakon polaganja istih. Služe kao dokaz vladanja engleskim jezikom prilikom apliciranja za inostrane stipendije, brojne studijske programe, seminare ili konferencije, ali i prilikom konkurisanja za iseljeničku vizu.

IELTS (International English Language Testing System) ispit osmišljen je tako da omogući procenu jezičkih sposobnosti kandidata koji žele da studiraju ili rade u sredinama u kojima je engleski jezik jezik zvanične komunikacije. Test je zajednički projekat Cambridge ESOL, Britanskog saveta i IDP Education Australia: IELTS Australia, i jedini je test znanja engleskog jezika koji priznaju imigracione službe svih zemalja koje uslovljavaju useljenje potvrdom o znanju engleskog jezika. Dizajniran je u skladu sa najvišim međunarodnim standardima procene znanja engleskog jezika i testira sve četiri jezičke veštine: razumevanje odslušanog teksta (Listening), rezumevanje pročitanog teksta (Reading), pisano izražavanje (Writing), usmeno izražavanje (Speaking). Univerziteti i poslodavci širom Evrope, uključujući i Veliku Britaniju, Australiju, Novi Zeland, Kanadu i SAD, priznaju IELTS kao dokaz o stepenu poznavanja engleskog jezika. Test je prihvaćen i od strane različitih profesionalnih tela, imigracionih službi i drugih vladinih agencija. IELTS sertifikat validan je dve godine od trenutka njegovog izdavanja.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je američki ispit iz engleskog jezika kojim se proverava nivo znanja engleskog jezika onih govornika kojima engleski nije maternji jezik. Polaganje ovog ispita neophodan je preduslov za upis na većinu, kako američkih koledža i univerziteta, tako i evropskih, a takođe i mnogi inostrani programi za davanje stipendija podrazumevaju položen TOEFL ispit. Ovo je, dakle, ispit koji testira sposobnost kandidata da prati nastavu i učestvuje u svim aspektima studentskog života na engleskom jeziku. Fakulteti sami određuju minimalni neophodan broj bodova na TOEFL testu potreban za upis, a prosečan broj bodova koji se traži podrazumeva prilič no visok nivo znanja engleskog jezika i ujednačeno vladanje svim jezičkim veštinama. TOEFL sertifikat validan je dve godine od trenutka njegovog izdavanja.

Individualni kursevi poslovnog jezika – Business English

U poslovnom okruženju gotovo da se podrazumeva poznavanje i upotreba engleskog jezika. Upravo iz tog razloga sve više ljudi oseća potrebu da svoje znanje engleskog jezika profesionalno oblikuje u smeru obogaćivanja jezičkog sadržaja poslovnim izrazima i terminima neophodnim za komunikaciju u poslovnom svetu.

Pored proširenja vokabulara i poboljšanja na polju jezičkog izražavanja veoma je važno raditi i na komunikaciji polaznika u različitim situacijama i oblastima poslovnog sveta. Važno je znati kako komunicirati na engleskom jeziku na poslovnim sastancima, seminarima, poslovnim putovanjima, pismenim ili telefonskim putem.

Program Individualni kursevi poslovnog jezika – Business English podrazumeva individualne časove (1 na 1) poslovnog engleskog jezika neophodni su poslovnim ljudima aktivnim u sferi biznisa koji su u svom domenu eksperti, pa im je stoga vazno da i njihovo engleski jezik bude na profesionalnom nivou. Na osnovu konkretnih potreba polaznika pristupa se kreiranju individualnog kursa. To podrazumeva test opšteg nivoa znanja kao i konkretne potrebe polaznika u poslovnom okruženju. U dogovoru sa predavačem utvrđuje se okvirni raspored nastave koji je podložan promeni jer je naš primarni cilj da izađemo u susret zauzezim poslovnim ljudima koji žele da uče.

Ukoliko želite program usklađen sa vašim poslovnim obavezama, termine koji odgovaraju isključivo vama, ritam i broj časova prilagođen vama, individualni rad i ubrzani napredak u pisanju, komunikaciji, slušanju i razumevanju jezika, želite da svoje vreme kvalitetno provedete u ćaskanju na engleskom jeziku sa visoko obrazovanim osobama Individualni kursevi poslovnog jezika – Business English su pravi izbor za vas.

U zavisnosti od vaših potreba moguće je organizovati poslovni engleski za posebne namene u više različitih sfera interesovanja. English for Specific Purposes za ekonomiste, menadžere i bankare, poslovni engleski u turizmu, marketingu, medicini, građevini…

Andreja ONLINE

Andreja ONLINE učionicu seli u vaš dom – usavršavanje jezika putem interneta. Za razliku od tradicionalnih metoda učenja Andreja ONLINE vam omogućava da iz udobnosti vaše fotelje uz predavače posvećenje vašem uspehu stignete do cilja a uz to uštedite mnogo vremena i novca.