Povodom obeležavanja dana škole i školske slave Svetog Andreje, 13.12.2014. godine u Institutu stranih jezika „Andreja“ organizovana je humanitarna akcija.

Đaci i prijatelji pozvani su na slavske kolače i druženje. U okviru svojih mogućnosti, svi gosti doneli su po nešto korisno za decu iz doma ”Duško Radović” u Nišu (slatkiše, knjige, sredstva za higijenu, materijale za kreativne radionice…).

Paketi su uručeni 16.12.2014. na veliko zadovoljstvo dece i još veće zadovoljstvo organizatora akcije.

 

Direktorka Instituta Vesna Stanković je ovim povodom poručila:

“Hvala svima koji su učestvovali na izdvojenom vremenu i uloženom trudu u naše i njihovo ime. Iskreno verujemo da smo svoju školsku slavu i ovoga puta proslavili na najbolji mogući način, u društvu humanih ljudi, čineći onoliko koliko možemo da obradujemo još nekoga u vreme praznika”

U vreme praznika kada smo svi veseli i okruženi ljudima koje volimo, treba pomisliti i na one koji nemaju tu sreću.  Majke i deca iz sigurne kuće, kojima smo namenili ovu akciju, sigurno zaslužuju malo radosti, bar u vreme praznika. Nadamo se da smo im ulepšali predstojeće praznike, ne samo poklonima, već i podškom i porukom da nisu sami. Institut Andreja zahvaljuje svima koji su učestvovali u našoj humanitarnoj akciji i doprineli njenom uspehu.